DERDE graad Dans

Home / DERDE graad Dans

DANSLAB  Jongeren (12-15 jaar)

In het eerste jaar van de DERDE graad (3.1) kies je voor klassieke dans (ballet) en/of hedendaagse dans. Je volgt minstens 2,5 uur les per week.

☞ zie lessenrooster KLIK!

2014_3_4617

OPTIE KLASSIEKE DANS

De lessen klassieke dans bouwen verder op de balletlessen van graad 2: de verworven danstechniek gaan we nu verder uitwerken en verdiepen. Naast het leren van nieuwe pirouettes en vele grote sprongen komt er natuurlijk nog veel meer bij kijken. De oefeningen worden complexer en vragen steeds meer vaardigheid. We letten op je houding, lichaamscontrole, coördinatie, presentatie, elegantie, techniek en muzikaliteit. Podiumuitstraling en expressie wordt steeds belangrijker, je treedt namelijk regelmatig op. De leerlingen leren om bewuster met de klassieke ballettechniek om te gaan, zodat ze deze ook kunnen toepassen binnen andere dansstijlen zoals de hedendaagse dans.

De derde graad duurt 3 jaar, waarin je elke week 2,5 uur danslab klassieke dans & pointes krijgt.

MG klassieke dans 2 MG klassieke dans 3

OPTIE HEDENDAAGSE DANS

Hedendaagse dans is een dansstijl die elke dag evolueert, verandert, vernieuwt en die openstaat voor veel verschillende invloeden. De moderne danstechnieken en inzichten van vernieuwende 20e-eeuwse pedagogen zoals José Limón, Martha Graham en Merce Cunningham e.a. vormen de basis, maar evengoed laten we ons inspireren door de vooraanstaande choreografen en dansgezelschappen van nu. Er gaat veel aandacht naar ruimtelijk inzicht, bewegingskwaliteiten, ademhaling, frasering, grondwerk, natuurlijk bewegen, zeggingskracht en de lift- en releasetechniek. Ook improvisatie en het ontwikkelen van een eigen, persoonlijke danstaal komt aan bod. Zo leren de leerlingen nog meer vrijheid ervaren in hun dansbeleving en breiden ze hun eigen bewegingsvocabulaire uit.

De derde graad duurt 3 jaar, waarin je elke week 2,5 uur danslab hedendaagse dans krijgt.

deJuniorCompagnie 2

Ben je heel gedreven, heb je een passie voor dans en wil je nog meer podiumervaring opdoen? Dan kan je auditie doen voor deJuniorCompagnie 2, één van de jeugddansgezelschappen van onze academie. Hier kan je je verdiepen in het mee creëren en het uitvoeren van hedendaagse choreografieën.

Om alle facetten van de danskunst aan bod te laten komen nemen onze leerlingen regelmatig deel aan verschillende dansvoorstellingen, gaan we samen kijken naar producties van professionele gezelschappen en worden er regelmatig projecten en workshops georganiseerd met gastdocenten.

DANSLAB  volwassenen

Voor volwassenen duurt de derde graad 3 jaar. Zij volgen 2,5 uur per week danslab: combinatie van klassieke en hedendaagse dans.

Info: dans@samwdlier.net