TWEEDE graad Dans

Home / TWEEDE graad Dans

LG 1DANSLAB  jongeren (8-12 jaar)

LG 2Ben je 8 jaar, dan ga je naar GRAAD 2. Vanaf nu krijg je 2 uur per week les.

De lessen zijn gebaseerd op een sterke, correcte dans- en ballettechniek waarbij extra veel aandacht uitgaat naar expressie en de danselementen: lichaam, ruimte, tijd en kracht. Je leert elk jaar veel danstechniek en -vaardigheden bij en krijgt zo een prima basis voor zowat alle dansvormen. We leren, dansen en dromen samen, waardoor ook de sociale vaardigheden ontwikkeld worden. De nadruk ligt steeds op dansbeleving en dansplezier. Elk jaar sta je ook op het podium om te laten zien wat je al kan.

Na graad 2 ga je door naar graad 3 in de richtingen klassieke dans (ballet en pointestechniek) en/of hedendaagse dans.

☞ zie lessenrooster KLIK!

MODERNE DANS

Optioneel, enkel in Lier

In Lier kan je vanaf 9 jaar, naast klassieke dans, ook een extra uur moderne/hedendaagse dans volgen. Hier verdiep je je nog meer in belangrijke dansaspecten zoals ademhaling, ruimtegebruik, verschillende ritmestructuren en dynamische verschillen. Ook improvisatie komt aan bod. In de vestigingsplaatsen Boechout, Ranst, Zandhoven en Malle zit vanaf graad 2 moderne/hedendaagse dans in het lessenpakket, naast 1 uur klassiek ballet.

LG 3De combinatie van klassieke en moderne/hedendaagse dans is uiteraard ideaal voor wie zich nog extra in zijn of haar hobby wil verdiepen en zich nog uitgebreider wil voorbereiden op de lessen in de derde graad.

Nieuwe leerlingen uit het 4e, 5e of 6e leerjaar met of zonder danservaring die willen doorstromen naar de opleiding hedendaagse dans in de derde graad kunnen zich ook inschrijven voor deze voorbereidende lessen en één of twee uur les volgen.

De lessen moderne/hedendaagse dans in graad 2 vallen niet onder het gesubsidieerde lessenpakket van het Deeltijds Kunstonderwijs, maar worden in eigen beheer georganiseerd door de SAMWD Lier.

deJuniorCompagnie 1 (vanaf 10 jaar)

Is dans je passie en wil je graag nog meer? Dan kan je vanaf 10 jaar auditie doen voor deJuniorCompagnie 1, het jongste jeugddansgezelschap van de academie. Je werkt met een professionele choreograaf aan hedendaagse choreografieën en je staat regelmatig op het podium.

Om alle facetten van de danskunst aan bod te laten komen staan onze leerlingen jaarlijks op het podium, gaan we samen kijken naar producties van professionele gezelschappen en worden er regelmatig fijne workshops georganiseerd met gastdocenten.

DANSLAB  volwassenen

Voor volwassenen duurt de tweede graad 4 jaar. Zij volgen 2 uur per week danslab: combinatie van klassieke en hedendaagse dans.

Info: dans@samwdlier.net