Spreken en presenteren & Radio maken

Home / Spreken en presenteren & Radio maken

Iedereen moet wel eens spreken voor een groep: een schoolopdracht, een presentatie voor het werk, een sollicitatiegesprek voor een jury, een speech op een feest. Vind je dat spannend of moeilijk? Of vind je het net heerlijk? Dan zijn deze lessen jou op het lijf geschreven. Leer hoe je een betoog, een korte speech of een presentatie houdt. Daarbij is het belangrijk goed te weten met welk doel je spreekt: wil je informeren, overtuigen, raken, aansporen, … Vergroot je overtuigingskracht met handige technieken en ga in debat, bouw je argumentatie op en ontdek hoe je die van anderen kan weerleggen. Je krijgt veel tips over argumenteren, interviewen en geïnterviewd worden, onderhandelen en speechen. Behalve aan de techniek van het spreken, besteden we tijdens de lessen aandacht aan je lichaamstaal. Ook als je je onzeker voelt om in het openbaar te spreken, leer je in je eigen kracht te gaan staan.

Daarenboven kan je dit ook nog eens allemaal van achter een microfoon doen, als je wil. Je kan voor een live publiek gaan staan en een concert presenteren. Je kan in de studio kruipen en een radioprogramma aan elkaar te praten. Je kan je stoute schoenen aantrekken en boeiende verhalen op straat gaan rapen. Het kan allemaal. Onze academie beschikt over verschillende concertruimtes, waar altijd wel iets te beleven valt. En er is een geluidsstudio voor handen. Mogelijkheden genoeg dus om de knepen van het vak te leren.

Kortom: je leert goed praten, maar vooral ook grààg praten.

Concreet?

  • Vanaf 15 jaar
  • In Lier kan je spreken en presenteren volgen op maandag en zaterdag bij Katlien Verdoodt, spreken en presenteren en radio maken op donderdag bij Melissa Marien.
  • Spreken en presenteren kan je ook volgen in Zandhoven of Boechout.
  • Spreken en presenteren volg je in combinatie met Dramalab.
  • Info: woord@samwdlier.net