Welkom Dirk!

Welkom Dirk!

De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans stelde op vrijdag 13 september Dirk Couvent aan als nieuwe waarnemend directeur. Hij volgt Erwin Scheltjens op die bij de start van het nieuwe schooljaar wegens persoonlijke redenen een stap opzij zet.

Het ambt van directeur in SAMWD Lier is een duobaan. Geert Hendrix blijft aan boord en krijgt nu Dirk Couvent naast hem. “We zijn ongelooflijk blij dat iemand uit het eigen korps voor de nodige versterking zorgt. We kennen Dirk al 15 jaar als een enthousiaste woordleraar. Hij had al langer de ambitie om zijn schouders steviger onder ons verhaal te plaatsen”, aldus Geert Hendrix.

Volgens Dirk Couvent was deze stap voor hem de juiste om te maken. “Samen met Geert streven we naar een open school met een kwaliteitsvolle kunstbeleving en -educatie, een plaats waar creativiteit mag zegevieren, waar ontluikende talenten kunnen groeien, waar experimenteren een plicht is en waar iedereen welkom is. De ambitie is er om het profiel van deze academie als bruisend atelier voor podiumkunsten in Lier én zijn zeven vestigingsplaatsen te versterken.

Wie is Dirk Couvent? Dirk is al 15 jaar verbonden aan de academie als leraar Woord.  Hij gaf zowel de woordateliers aan de kinderen en jongeren als de lessen theater voor jongeren en volwassen. Hij zette ook zijn schouders onder de regieopleiding.Naast zijn lesopdracht heeft hij al geruime tijd een coördinerende functie en is hij nauw betrokken bij de organisatie en het beleid van de school. In zijn jeugd heeft hij naast woord, dwarsfluit en piano gevolgd aan het conservatorium van Mechelen. Op latere leeftijd volgde hij lessen zang aan de academies van Mol en Lier.Zijn afstudeerproject aan de Toneelacademie van Maastricht was een bewegingsvoorstelling op basis van een roman. Voeling heeft hij dus zeker met de drie domeinen op de academie, muziek, woord en dans.