micro

Op volgende link kun je enkele filmpjes bekijken gemaakt door leerkrachten en leerlingen van de woordafdeling

Wil je leren spreken, vertellen, spelen, schrijven, creëren of een musicalopleiding volgen? Aan de woordafdeling van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Lier kan het allemaal!

Spreken (welsprekendheid)
Bij deze discipline leer je hoe je je zo helder mogelijk uit kan drukken. Via improvisaties, voorbereide oefeningen, individuele en groepsoefeningen, spreekmomenten, discussies, rollenspelen etc. krijg je inzicht in wat voor jou de beste manier is op je zo persoonlijk mogelijk met het gesproken woord om te gaan. Interesse? Kijk hiernaast bij de richting ‘welsprekendheid’.

Spelen (acteren)
Via improvisaties, rollenspelen, korte dialogen, theaterfragmenten, etc. krijg je inzicht in een personage, de drijfveren, de interactie met de andere personages, de intrige, etc. Verplaats je je graag in de psyche van iemand anders? Dan is acteren écht jouw ding! Interesse? Kijk hiernaast bij de richting ‘toneel’.

Vertellen (voordracht)
De vertelkunst bestaat al eeuwen. Verhalen die vertellers mondeling doorgaven, die later op papier gezet werden en door woordkunstenaars rondverteld. Gedichten, cursiefjes, verhalen, sprookjes, essays: als je ze boeiend weet te vertellen, hangt het publiek aan je lippen. Houd je van een mooie, interessante, poëtische, behartenswaardige tekst? Interesse? Kijk hiernaast bij de richting ‘voordracht’.

Maken (regisseren)
Leiding geven aan een ploeg acteurs, samen creëren, toneelstukken analyseren, personages uitdiepen, visie op een stuk doorgeven: een regisseur is de bezieler van een ploeg acteurs. Interesse? Neem contact op met Anton Segers (0486/92.95.74).

Schrijven (literaire creatie)
Heb je wel eens het gevoel dat er een schrijver in je verborgen zit? Zou je willen leren hoe je dat talent met creativiteit en vakmanschap kan ontwikkelen? Ben je bereid om je samen met je docenten urenlang te verdiepen in alles wat met literair schrijven te maken heeft? Interesse? Kijk hiernaast bij de richting ‘literaire creatie’.

Musical
Je wil dansen, zingen en acteren, alleen of in groep? Je houdt van het musicalgenre en wil je engageren om elke les het beste van jezelf te geven? In de musicalafdeling krijg je stemtraining, beweging en dans, en spel. Interesse? Kijk hiernaast bij de richting ‘musical’.