Figuren- en Poppentheater

Home / Bijzondere opleidingen / Figuren- en Poppentheater

We beginnen met ‘poppentheater’ en eindigen met een ‘figurentheater’ voorstelling. We hebben hier drie schooljaren voor. Figurentheater gaat veel verder dan een poppenvoorstelling. Emoties worden uitvergroot of net verkleind. We leren spreken met beelden en ook beeldend spreken. Je leert poppen/figuren zelf maken in verschillende materialen. Op wat let ik bij het maken van een karakterfiguur. Welk materiaal past bij een bepaald figuur. En dan gaan we deze figuren leren manipuleren.

Hoe toon ik emoties met het figuur dat ik gemaakt heb. Je kan de kop en een hand bespelen. Een tweede speler kan de benen bespelen. Een derde speler kan de tweede hand bespelen en de heup van de pop. Hoe reageer ik tegenover een acteur met mijn pop. Hoe beweegt mijn pop op muziek. De poppenspeler kan ook acteur worden en een conversatie hebben met zijn pop. Het decor kan ook een figuur worden. Een bewegend decor kan andere ruimtes creëren, kan emoties versterken. Figurentheater spelen en maken is vooral het leven vanuit een andere hoek bekijken. Maar vooral gezellig samen denken en hard werken.

Voor spelers van 15 tot 95 jaar

Concreet?

  • Enkel in Lier
  • Lessen gaan door in de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten (Koepoortstraat 1)
  • Er worden slechts 10 cursisten toegelaten. Om er zeker van te zijn dat deze opleiding echt iets voor jou is, is er een verplicht motivatiegesprekje met Patrick Maillard.
  • De lessen worden gebundeld gegeven op vrijdag van 18u tot 22u. Het lessenschema kan bekomen worden bij Patrick.
  • Extra bijdrage via schoolrekening voor materiaal: €35
  • Leerkracht: Patrick Maillard