Muziekproductie

Home / Bijzondere opleidingen / Muziekproductie

In de 4de graad kan de opleiding muziekproductie gevolgd worden. Enkel in Lier. 

Concreet:

  • 1u per week muziekproductie
  • 1u per week geluidsleer en opnametechnieken

MUZIEKPRODUCTIE
Altijd al eens willen weten hoe artiesten zoals James Blake, Tame Impala,
Lost Frequencies of Kayne West muziek schrijven?
In de optie Muziekproductie leer je de kneepjes van het vak producing, nl. een song schrijven en arrangeren die je ten slotte opneemt met een muziekprogramma.

In de beginfase krijg je songwriting-opdrachten om een song te leren schrijven. De focus ligt op begrippen als melodie, structuur, tekst, akkoorden en arrangement. Gaandeweg de lessen leer je ook over audiotechnieken.
Denk hierbij aan werken met een muziekprogramma, microfoontechnieken, mixing, equalizing, het gebruiken van effecten, … .

Opdrachten die in de les aan bod kunnen komen zijn o.a. : songs schrijven, programmeren in MIDI, een soundtrack maken bij een video, een nummer reproduceren, hiphop beats maken, producen van een singersongwriter… .

De focus ligt niet enkel op het bereiken van een opgenomen song. In de audiowereld zijn geen twee situaties dezelfde. Je leert per situatie de beste keuze te maken om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Je leert ook dat de perfectie niet bestaat.

Interesse? Stuur dan een e-mail naar naomi.bentein@samwdlier.net .
De plaatsen bij Muziekproductie zijn echter beperkt. Je moet gemotiveerd zijn om deze lessen te volgen. Er wordt verwacht dat je een eigen toestel (laptop of IPad) meebrengt naar de les.