Schrijven

 3u per week • 3 jaar

Op de SAMWD Lier zijn er heel wat mogelijkheden voor wie graag schrijft en zich daarin wil vervolmaken. We kozen voor een gespecialiseerd aanbod, zodat elke student kan groeien in het gekozen genre. Concreet schrijf je in voor de vak Schrijven (praktijk) , maar de vakinhoud wordt aangepast per genre. Je schrijft je in voor één van de genres of het oriëntatiejaar. Overschakelen van genre kan enkel bij het begin van een nieuw schooljaar.

Oriëntatiejaar
Wie begint met de opleiding Schrijven kan een oriëntatiejaar volgen. In dit eerste jaar proef je van de verschillende richtingen die onze academie biedt, zodat je na afloop beter kan kiezen. Je mag dit oriëntatiejaar 1 jaar volgen, de andere twee jaar volg je in een door jou gekozen genre. Wie al zeker is van zijn keuze, mag uiteraard meteen in het gekozen genre starten.

Non fictie/autobiografisch schrijven
Gretel Van den Broek zet je op het spoor om levenservaringen in literatuur te gieten. De theorie van het schrijven doorspekt ze met haar ervaring als journaliste en als auteur.

Drama/scenario
In deze lessen ligt de nadruk op dramaschrijven voor film, televisie en theater. Je leert meeslepende personages tot leven brengen en dialogen of monologen te schrijven die boeien tot ver voorbij de laatste bladzijde.

Literair proza
In de cursus gaan we ons samen verdiepen in allerlei aspecten die bij het schrijven van een roman of kortverhaal van belang zijn: een sterke plot uittekenen, het juiste vertelstandpunt kiezen, karakters van vlees en bloed creëren, vlotte dialogen schrijven…

Poëzie
In de poëziecursus van Lies Van Gasse zijn beginnende én gevorderde dichters welkom om zich te verdiepen in de wereld van het gedicht.

Interesse of vragen? Neem contact op via schrijven@samwdlier.net
Infomoment op 5 september 2020 om 10u00.

FB: Literaire creatie Lier

Schrijvenlier.wordpress.com