Singer/Songwriter

Home / Bijzondere opleidingen / Singer/Songwriter

Vierde graad • 2u per week • 3 jaar
Enkel mits intakegesprek en enkel in Lier.

Welkom bij de cursus singer-songwriting aan de SAMWD Lier. In deze opleiding leer je bij verschillende leraars de kneepjes van het vak. Je oefent je in het schrijven van teksten, leert je begeleidingsinstrument kennen, en componeert en arrangeert er op los. Tijdens het jaar wordt ook ruimte gemaakt voor een  reeks van tien workshops stemvorming door Kristien Coenen. De lessen worden gegeven door Jan Borré, Bart Walravens, Rebekka Van Bockstal en Michaël Brijs.

Een grote troef van onze opleiding is dat je individuele les krijgt, zodat we alle aandacht kunnen geven aan jouw persoonlijke noden en interesses: een op maat gemaakte cursus! Verder biedt de academie tijdens het jaar verschillende speelmogelijkheden aan, waar je jouw songs kan brengen voor een live publiek.

Na afloop van de opleiding kan je jezelf met recht en reden singer-songwriter noemen. Misschien heb je zelfs al materiaal voor een eerste plaat?

De cursus is er voor creatievelingen die willen zingen (in het Nederlands of een andere taal) en zichzelf begeleiden op een akkoordinstrument, en die naast uitvoerder ook maker willen worden. Idealiter heb je al kennis van akkoorden en noten, en schrijf je wel eens een ingeving neer in een notitieboekje. Bereid je voor op een stevig, maar verrijkend engagement.

Interesse? Stuur dan een mailtje naar jan.borre@samwdlier.net en michael.brijs@samwdlier.net en bereid je voor op een intakegesprek, een eerste kennismaking. We peilen daar naar je kunnen en je motivatie, en luisteren ook naar wat jij van de opleiding verwacht.

Concreet:

  • 1u per week piano OF gitaar: 1 uur per week
  • 1u per week singer-songwriter