DERDE graad Dans

Home / DERDE graad Dans

JONGEREN 12-15 jaar

3e GRAAD – DANSLAB (optie klassieke dans | optie hedendaagse dans)

> vanaf 12 jaar • 2,5 uur per week • 3 jaar

Na 4 jaar les in de 2e graad ga je verder naar Danslab 3e graad. Ook als nieuwe leerling zonder vooropleiding in onze academie kan je elk jaar instromen. Wil je nog sneller evolueren, dan zijn er verschillende mogelijkheden om meerdere uren te trainen en opties te combineren! 

• OPTIE KLASSIEKE DANS

> Danslab klassieke dans, inclusief pointes

In de optie klassieke dans (KD) bouw je verder op het dansmateriaal dat je geleerd hebt in de tweede graad: je gaat de verworven technieken nu verder uitwerken en verdiepen. De oefeningen en combinaties worden complexer en vragen steeds meer vaardigheid wat betreft houding, lichaamscontrole, coördinatie, elegantie, techniek en muzikaliteit. Ook expressie en présence worden nog belangrijker want je staat regelmatig op een podium. Je leert om bewuster met de klassieke ballettechniek om te gaan, zodat je deze ook kan toepassen binnen andere dansstijlen zoals hedendaagse dans. 

☞ zie lessenrooster KLIK!      

2014_3_4617

• OPTIE HEDENDAAGSE DANS

> Danslab hedendaagse dans

In de optie hedendaagse dans (HD) zijn de bewegingspatronen gebaseerd op ademhaling, snelheid, kracht, dynamiek en het loslaten en terug oppikken van energie. Ze ontlenen hun vorm aan de natuurlijke bewegingen van het menselijk lichaam. Je werkt veel met zwaartekracht en de reactie op het gebruik hiervan: fall & recovery, suspension & release. Het gebruik van het lichaamsgewicht is van vitaal belang: gewicht verplaatsen, vallen en weer recht veren zijn slechts enkele voorbeelden. 

Hedendaagse dans is uitdagend en maakt sterk en vrij. Naast een degelijke hedendaagse techniek komen ook volgende aspecten aan bod: Compositie: hoe brengen we onze ideeën samen en zetten we deze om in een coherente choreografie? Improvisatie: we versterken onze eigen creativiteit en verbeelding zodat je een beter idee krijgt van je eigen danstaal. Partnering: we gebruiken elkaars lichaam en kracht om nieuwe bewegingen te vinden.

☞ zie lessenrooster KLIK!                                                                                             

 

deJuniorCompagnie 2

Ben je heel gedreven, heb je een passie voor dans en wil je nog meer podiumervaring opdoen? Dan kan je auditie doen voor deJuniorCompagnie 2, één van de jeugddansgezelschappen van onze academie. Hier kan je je verdiepen in het mee creëren en het uitvoeren van hedendaagse choreografieën.

Om alle facetten van de danskunst aan bod te laten komen nemen onze leerlingen regelmatig deel aan verschillende dansvoorstellingen, gaan we samen kijken naar producties van professionele gezelschappen en worden er regelmatig projecten en workshops georganiseerd met gastdocenten.

 

 

VOLWASSENEN

3e/4e graad DANSLAB (combinatie van klassieke en hedendaagse dans)

> middenniveau/gevorderd
> 2,5 uur per week • 3 jaar

Dansen is leuk, gezond, gezellig en inspirerend! Misschien echt iets voor jou om in je vrije tijd te doen en je mee op te laden. Vroeger gedanst maar nu lang niet gedaan of juist op zoek naar iets anders dan wat er in de sportclub wordt aangeboden? Voel je het al een tijdje kriebelen, maar ben je wat onzeker? Heb je zin om je artistiek te ontplooien? Dan is deze cursus iets voor jou!

De les voor volwassenen 3e/4e graad (middenniveau/gevorderd) richt zich op mensen die willen dansen en aan kracht, lenigheid en bewustzijn willen werken in een sfeer zonder competitie. Je krijgt wekelijks een gebundeld pakket klassieke en hedendaagse dans, waar gewerkt wordt aan een gezonde basishouding, lichamelijk en ruimtelijk bewustzijn en creativiteit in beweging. Ben je bereid om samen het plezier van dansen te (her)ontdekken? 

☞ zie lessenrooster KLIK!     

Heb je meer ervaring en ben je op zoek naar een vergevorderde dansles voor volwassenen? Kijk dan naar de lessen bij de 4e graad volwassenen (specialisatiegraad).

 

Info: dans@samwdlier.net