Kennismaking met SAMWD

Home / Kennismaking met SAMWD

De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van LIER  behoort tot het Deeltijds Kunstonderwijs (DKO). Het is een academie die onderwijs in de podiumkunsten aanbiedt in Lier, Berlaar, Boechout, Lint, Malle, Nijlen, Ranst (Broechem) en Zandhoven. Alle leerkrachten (meer dan 150) zijn volledig gekwalificeerde masters in de kunsten met een pedagogisch bekwaamheidsbewijs. In elk van bovengenoemde gemeenten heeft de academie één of meerdere vestigingsplaatsen. De hoofdschool in Lier bevindt zich in het centrum van de stad aan de Gasthuisvest.

Naast het traditionele aanbod (meer dan 40 instrumenten, muziekgeschiedenis, theater, woordkunst, klassieke en hedendaagse dans) profileert de academie zich door een aantal bijzondere opleidingen zoals dirigent, regisseur, beiaard, singer-songwriter, producer, … In elke richting bestaat er een traject dat de leerling optimaal voorbereidt op een eventuele stap naar het hoger kunstonderwijs.

De SAMWD wordt geleid door het directeursduo Geert Hendrix en Erwin Scheltjens. Samen met een team van coördinatoren uit de verschillende domeinen en in nauwe samenwerking met de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten worden heel wat podiumactiviteiten georganiseerd.

De SAMWD ontwikkelde in het centrum van Lier een cultuurcampus met de Jezuïetenkerk  als centraal podium en het cultuurhostel Bed Muzet  als verblijfsaccomodatie. In het hart van het historische Lier ontstaat daardoor een bruisend cultureel leven.

SAMWD LIER – Gasthuisvest 50 – 2500 LIER – 03 480 45 79

info@samwdlier.net