TWEEDE graad Dans

Home / TWEEDE graad Dans

LG 1JONGEREN 8-11 jaar

2e GRAAD DANSLAB  (klassieke dans – moderne/hedendaagse dans)

LG 2> vanaf 8 jaar • min. 2 uur per week • 4 jaar

> in LIER: focus op klassieke dans, optioneel kan je een derde uur moderne/hedendaagse dans volgen (VZW Vriendenkring Stedelijke Academie, zie verder).

> in BOECHOUT, MALLE, RANST, ZANDHOVEN: 1u klassieke dans + 1u hedendaagse dans

Gedurende deze 4 jaren bouw je aan een sterke basis, waarbij in elke les -zowel klassieke als hedendaagse dans-  veel aandacht uitgaat naar expressie en beleving, muzikaliteit, kracht en souplesse, doorzettingsvermogen, concentratie, ruimte- en lichaamsbesef, ademhaling, dynamische verschillen, focus, coördinatie en isolatie, lichaamshouding en vooral ook heel veel dansplezier. Ook improvisatie komt aan bod. 

Je leert elk jaar veel dansvaardigheden bij en legt zo een prima fundament voor allerlei andere dansvormen. Naast een stevige technische basis proberen we de jonge dansers te helpen om zich te ontplooien tot artistieke wezens. De combinatie van klassieke en moderne/hedendaagse dans is uiteraard ideaal. Elk jaar sta je ook op het podium om te laten zien wat je al kan!

Ook als nieuwe leerling zonder vooropleiding in onze academie kan je elk jaar instromen. Wil je nog sneller evolueren of je voorbereiden voor professioneel dansonderwijs, dan zijn er mogelijkheden om extra uren te trainen.

☞ zie lessenrooster KLIK!

 

JONGENSDANS
> 1 uur per week • 4 jaar

> VZW Vriendenkring Stedelijke Academie

> énkel voor jongens uit het 3e t.e.m. 6e leerjaar!

Een actieve, toffe en uitdagende les voor jongens die graag bewegen, dansen, rollen, springen, draaien, trucjes leren, …. Want natuurlijk dansen jongens!

☞ zie lessenrooster KLIK!

 

MODERNE/HEDENDAAGSE DANS 

> 1 uur per week • 4 jaar

LG 3> VZW Vriendenkring Stedelijke Academie

In Lier is dit een optionele extra les, naast Danslab. In Boechout, Malle, Ranst en Zandhoven zit deze les in het Danslab-basispakket.


LIER
: Nieuwe leerlingen uit het 3e, 4e, 5e of 6e leerjaar met of zonder danservaring die slechts één uurtje willen dansen, of willen doorstromen naar de opleiding hedendaagse dans in het middelbaar (3e graad), kunnen zich ook inschrijven voor deze les zonder Danslab erbij te volgen. Uiteraard blijft de combinatie met klassieke dans een grote meerwaarde voor een snelle vordering, de beide stijlen combineren blijft dus een aanrader!

☞ zie lessenrooster KLIK!

 

deJuniorCompagnie 1 (vanaf 10 jaar)

Is dans je passie en wil je graag nog meer? Dan kan je vanaf 10 jaar auditie doen voor deJuniorCompagnie 1, het jongste jeugddansgezelschap van de academie. Je werkt met een professionele choreograaf aan nieuwe choreografieën en je staat regelmatig op het podium. De repetities vinden plaats in Lier in het weekend.

Om alle facetten van de danskunst aan bod te laten komen staan onze leerlingen jaarlijks op het podium, gaan we samen kijken naar producties van professionele gezelschappen en worden er regelmatig fijne workshops georganiseerd met gastdocenten.

VOLWASSENEN 

2e GRAAD DANSLAB  (combinatie van klassieke en hedendaagse dans)

> beginner/middenniveau
> 2 uur per week • 4 jaar

Dansen is leuk, gezond, gezellig en inspirerend! Misschien echt iets voor jou om in je vrije tijd te doen en je mee op te laden. Nooit aan begonnen, lang niet gedaan of juist op zoek naar iets anders dan wat er in de sportclub wordt aangeboden? Voel je het al een tijdje kriebelen, maar ben je wat onzeker? Heb je zin om je artistiek te ontplooien? Dan is deze cursus iets voor jou!

Je leert niet enkel de beginselen van klassiek ballet, maar je maakt ook kennis met hedendaagse dans. De les voor volwassen 2e graad (beginners/middenniveau)  richt zich op mensen die willen dansen en aan kracht, lenigheid en bewustzijn willen werken in een sfeer zonder competitie. We zullen werken aan een gezonde basishouding, lichamelijk en ruimtelijk bewustzijn en creativiteit in beweging. Ben je bereid om samen het plezier van dansen te ontdekken? Er is geen voorkennis vereist om je in te schrijven in deze lessen.

☞ zie lessenrooster KLIK!

Heb je meer ervaring? Kijk dan naar de lessen voor volwassenen bij de 3e en 4e graad en de specialisatiegraad.

 

Info: dans@samwdlier.net