Clarinetchoir

Het Clarinetchoir is een dynamisch en enthousiast ensemble ontstaan in september 2007 als groepsmusiceren van de academie van Lier.

De meer dan 30 leerlingen en oud-leerlingen, allen gek van de klarinet, musiceren samen dat het een lieve lust is. Een echte, hechte groep die graag samen op de klarinet spelen, wat wil je nog meer?

Wat de muziekkeuze betreft is het Clarinetchoir niet bang om alles even uit te testen: klassiek, ernstig, jazzy, volksmuziek (Klezmer, balkanmuziek,…), populaire deuntjes, eigen bewerkingen,…. alles met de nodige energie, onvoorstelbare overtuiging en een uniek enthousiasme.

Het ensemble dat ondertussen meer dan 10 jaar bestaat heeft heel wat concerten en prestaties op zijn palmares. In 2010 behaalde ze 1ste afdeling in de Provinciale Wedstrijd van Antwerpen, naast de vele concerten binnen de academie, stonden ze ook al regelmatig op het podium in Antwerpen (o.a. Centraal Station) en in Lier, concerteerden ze her en der in het Vlaamse land en musiceerden ze samen in dubbelconcerten met bevriende muziekverenigingen.

Het Clarinetchoir SAMWD Lier repeteert wekelijks op woensdagavond van 19u tot 21u.