Vocaal ensemble Lyra Antique (volwassenen)

Home / Muziek / Orkesten, koren en groepen / Vocaal ensemble Lyra Antique (volwassenen)
 “Lyra Antiqua”, 10 jaar geleden ontstaan in de schoot van de Academie voor muziek, woord en dans te Lier, is een vocaal ensemble dat zich in eerste instantie wil bezighouden met het uitvoeren van werken uit de renaissanceperiode.
Hun allereerste programma “El Siglo d’Oro” met muziek uit de Spaanse Gouden Eeuw werd met veel luister onthaald en dit succes was dan ook het startsein om een nieuw project “La Barchetta” aan te vatten, een vroeg Italiaanse barokprogramma waar de zangers ook hun theaterkwaliteiten moesten tonen. “La Barchetta” was eigenlijk een gevolg van de praktijkervaring die hun leider Jan Van Elsacker heeft opgedaan bij het ensemble “Le Poème Harmonique”. Het werd 8 keer uitgevoerd en bracht hen ook voor de eerste keer naar het buitenland.

Elk schooljaar wordt er een nieuw programma ingestudeerd waarrond meerdere concerten worden uitgevoerd. Eén van de meest aangename reacties die we met grote regelmaat te horen krijgen: “Het is zo aandoenlijk om te zien met welk plezier deze zangers musiceren en gevolg geven aan de energieke leiding van hun dirigent”. Lyra Antiqua is dan ook een groep die erg aan mekaar hangt en waar het gebeuren naast het muziek maken even belangrijk is als het musiceren zelf ………. zo dromen de zangers ervan om snel te kunnen concerteren in het zonnige Algarve, daar waar men kan genieten van het overheerlijke eten, de stevige wijn en het warme zeewater …………. Que rica vida ………

Info: Jan Van Elsacker